zondag 30 september 2012

Herfst

Ja hoor, nu is ie er echt: de herfst. Ik schreef de vorige keer al dat ik absoluut geen hekel aan de herfstachtige dagen heb en ik het dan graag binnen gezellig maak. Dus het leek mij nu dan ook een goed moment om wat herfstdecoratie te maken. Met behulp van dit patroon van Lion Brand (je moet je even aanmelden, maar het is allemaal gratis) heb ik drie verschillende soorten herfstblaadjes gehaakt.


Aan het einde van het patroon stond dat je de blaadjes kon vilten. Nou kan dat eigenlijk alleen met wol en ik had helaas mijn blaadjes al gehaakt met garen van acryl. Nou vond ik toch een tip dat je acryl ook een klein beetje kan 'vilten'. Dat moest ik natuurlijk uitproberen!


Het hele idee is om je haakwerk met een föhn een tijd te verwarmen om er dan vervolgens met een borstel overheen te gaan. De truc zou zijn om met elke borstelbeweging een andere kant op te borstelen, dus niet steeds in dezelfde richting. En inderdaad, m'n haakwerk werd daar een stuk hariger van.Het is geen echte vilt look, maar het is wel weer eens een wat andere look dan gewoon maar gehaakt. Uiteindelijk heb ik volgens het patroon nog de nerven op de blaadjes gestikt, maar ik heb er geen tafelloper van gemaakt. Ik heb de blaadjes gezellig gecombineerd met wat andere herfstdecoratie.


0 reacties:

Over mij

Mijn foto
Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik over mijn favo dingen; breien, haken en andere kneuterige knutseldingen.

Volgers

Mijn favoriete blogs

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Freubelweb

Freubelweb